Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Daslook-kalfsgehakt met borlottibonen, spitskool en piccalilly

Kalf

  • Totale tijd minuten
Daslook-kalfsgehakt met borlottibonen, spitskool en piccalilly | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram daslook-kalfsgehakt
  • 1 stuks ui
  • 200 gram paarse peen
  • 600 gram spitskool
  • 2 stuks roodlof
  • 2 blik borlottibonen
  • 3 stuks bosui
  • naar smaak piccalilly

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • naar smaak chilivlokjes (optioneel)
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm olie in een grote afdekbare wok. Bak het daslookgehakt rul.
  2. Snipper intussen de ui. Voeg bij het gehakt als het rul is en bak rustig verder.
  3. Schil de peen en snij in halve maantjes (of kwarten, als het hele dikke penen zijn). Doe een kwart in een slakommetje en zet weg. Voeg de rest bij het gehakt en bak rustig verder.
  4. Snij de spitskool in reepjes. Voeg toe als de ui glazig is. Roerbak even mee. Hak de knoflook fijn en bak mee. Voeg als je van pittig houdt wat gedroogde chilivlokjes toe. Dek af en laat ca. 8 minuten afgedekt garen. Schep tussentijds om.
  5. Snij de roodlof in ringen, verwijder indien gewenst het hart. Voeg bij de achtergehouden peen. Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, mosterd, peper en zout en meng door de salade.
  6. Giet en spoel de bonen af in een vergiet en voeg bij het gehaktmengsel. Warm mee terwijl je stevig omschept. De bonen mogen een beetje stuk gaan, daar wordt het smeuïger van.
  7. Snij de bosui (incl. veel van het groen!) in ringetjes. Bak een minuutje mee zodat ze iets slinken. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  8. Serveer het gerecht met de piccalilly en de salade erbij.