Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Dahl met sticky tofu en mango chutney

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2025 7 VEGA VEGASNEL VEGAN dahl sticky tofu yoghurtsaus chutney

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram koolraap
  • 250 gram rode linzen
  • 1 stuks gele ui
  • 150 gram wortel
  • 1 bakje dahl specerijen
  • 100 gram tomatenpuree
  • 1.5 blik tomatenstukjes
  • 300 gram witte basmatirijst
  • 1 pakje gefrituurde tofu
  • 8 el mango chutney
  • 2 el munt
  • 1 bakje yoghurt
  • 0.5 bosje koriander

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl zout (voor dahl)
  • 300 ml koken water (voor dahl)
  • 0.5 tl zout (voor paneer)
  • mespuntje kerriepoeder
  • mespuntje paprikapoeder
  • mespuntje chilivlokjes
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan (of gebruik straks de Quooker) – voor de linzen en dahl.
  2. Snij een stuk van de koolraap en snij in plakken van max 1 cm. Schil de plakken en snij in blokjes van max 1 cm. Spoel de linzen af en zet ze samen met de koolraap onder kokend water met wat zout. Kook zachtjes afgedekt in 15-20 minuten gaar.
  3. Snipper de ui. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit zachtjes. Voeg een snufje zout toe. Schil de peen en snij dunne halve of kwart maantjes, voeg bij de ui. Hak de knoflook fijn. Voeg toe, samen met de Dahl specerijen. Schep een paar keer om.
  4. Maak een ruimte in het midden vrij en fruit de tomatenpuree een minuut aan om te ontzuren. Voeg de tomatenstukjes en aangegeven hoeveelheid zout en kokende water toe. Laat zachtjes afgedekt pruttelen (hoe langer hoe lekkerder). Voeg de linzen en koolraap toe zodra deze gaar zijn en pruttel verder tot je aan tafel gaat. Voeg evt. nog wat water toe als het te dik is.
  5. Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 10 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
  6. Dep de tofu droog en snij in blokjes van max. 1 cm. Hussel in een mengkom met het zout, kerrie- en paprikapoeder. Bak in voldoende olie bruin. Schep af en toe om. Giet als de blokjes mooi bruin zijn eventueel overtollige olie weg. Voeg de mango chutney toe met een mespuntje chilivlokjes. Schep goed om zodat de blokjes mooi bedekt zijn.
  7. Hak de muntblaadjes fijn. Roer door de yoghurt samen met zout en peper.
  8. Serveer de Dahl met de rijst, tofu en wat munt-yoghurt.
  9. Goed om te weten: in het bakje dahl specerijen zit voor 2p: 1/8 tl chilipoeder, 1/4 tl kurkumapoeder, 3/4 tl paprikapoeder, 1/2 tl gemberpoeder, 1/2 tl komijnpoeder.