Curry van witte kool met spicy tofu blokjes en rijst
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 pot(je) Specerijenmengsel
- 500 g Witte kool
- 1 stuk(s) Groene paprika
- 1 stuk(s) Rode paprika
- 1 stuk(s) Rode ui
- 300 g Rijst
- 400 ml Kokosmelk
- 2 bakje(s) Tofublokjes spicy
- naar smaak Koriander
In Huis
- 2 teentje(s) Knoflook
- om te bakken Olie
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Let op je hebt een deel van de witte kool elders nodig deze week.
- Zet de rijst op met koud water (als je grote eters hebt doe dan 75 gram per persoon, anders is 50 per persoon ook wel genoeg vinden wij). Breng aan de kook en laat in circa 30 minuten zachtjes gaar pruttelen.
- Snij de witte kool in kwarten, snij het hart eruit en snij dan in zo dun mogelijke reepjes.
- Snij de paprika's in de lengte doormidden en dan overdwars in reepjes van een halve centimeter.
- Snij de ui in halve ringen. Hak de knoflook grof.
- Verhit wat olie in een wok en fruit daarin de ui even aan. Voeg als hij wat zacht is geworden de specerijen en knoflook toe en fruit even mee. Voeg dan de witte kool toe, schep goed om. Als de kool een beetje is geslonken roerbak je de paprika nog even mee.
- Voeg dan de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat met deksel ca 20 minuten sudderen.
- Zet intussen een koekenpan op het vuur en verhit daarin wat olie. Bak de tofu blokjes rondom knapperig.
- Hak de koriander fijn.
- Check of de rijst gaar is en de kool in de curry zacht. Dien de rijst en curry op met de tofu blokjes en laat iedereen naar smaak koriander over zijn bord strooien.