Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Curry van spitskool, regenboogpeen en ei

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
1918 Curry Van Spitskool Aardappels En Ei Met Koriander

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram regenboogpeen
  • 6 eieren
  • 1 spitskool

In Huis

  • olie om te bakken
  • 200 ml kokend water
  • 1 sjalot
  • 1 zakje gele currypasta
  • 1 blikje kokosroom
  • 300 gram rijst
  • 1 bosje koriander
icon package

Recept stappen

  1. Snij de peen in dunne plakjes. Snipper de sjalot. Verhit in een grote braadpan of wok met deksel wat olie en fruit daarin de peen en de sjalot even aan. Roer dan de currypasta erdoor, fruit heel even aan en voeg het water en de kokosroom toe. Dek af met een deksel en laat een paar minuutjes sudderen.
  2. Zet intussen de rijst op volgens instructie op de verpakking. Kook de eieren hard en laat ze schrikken.
  3. Pel ze en maak 4 inkepingen over de lengte. Zet even weg. Snij de spitskool doormidden, verwijder het hart en snij in dunne reepjes. Voeg de spitskool toe aan het curry mengsel, roer goed om, breng aan de kook en laat met deksel zachtjes in circa 10 min gaar sudderen (naar smaak de spitskool meer of minder knapperig).
  4. Leg 5 min voor het eind de eitjes erbij, duw ze onder zodat ze bedekt worden met de saus. Laat nog even mee pruttelen.
  5. Haal intussen de korianderblaadjes van de stelen en hak grof. Haal de pan van het vuur en schep het grootste deel van de koriander erdoor.
  6. Serveer direct met de rijst en wat koriander als garnering.