Curry van rode linzen met kipgehaktballetjes, veel groente en een yoghurtsausje
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 rode ui
- 150 gram knolselderij
- 300 gram rode kriel
- 200 gram yacon
- 200 gram peen
- 400 gram kipgehakt
- 1 el muntblaadjes
- 150 ml Griekse yoghurt
- naar smaak koriander
- naar smaak waterkers
In Huis
- om te bakken olie
- 2 teentjes knoflook
- tl kurkumapoeder
- 0.25 tl chilipoeder
- 1.5 tl paprikapoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 blikje cherrytomaatjes
- 200 gram rode linzen
- 1 blokje kippenbouillon
- kneepje citroensap
Recept stappen
- Snipper de ui. Verwarm olie in een wok en fruit de ui zachtjes. Voeg wat zout toe.
- Schil de knolselderij, kriel, yacon en peen en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Hak de knoflook fijn. Voeg, samen met de specerijen bij de ui, bak een paar minuten mee.
- Voeg de cherrytomaatjes met vocht bij de groenten. Vul het blikje met heet water (vul een half blikje bij 2p) en voeg toe, samen met de linzen. Kruimel het bouillonblokje over de curry. Dek af en breng aan de kook. Laat ca. 20 minuten zachtjes koken.
- Draai van het kipgehakt balletjes. Let op! het is al gekruid met zout en peper.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de balletjes zachtjes rondom bruin en gaar.
- Hak de munt fijn. Doe de yoghurt in een bakje en meng er de munt door. Breng op smaak met peper en zout en evt. een kneepje citroensap.
- Haal de korianderblaadjes af en zet in een bakje op tafel. Verwijder alleen de echt dikke stelen van de waterkers en scheur grof in delen.
- Serveer de linzencurry met de kip op een bedje van waterkers, met het yoghurtsausje en de koriander.