Curry van rode linzen met veel groenten, gebakken paneer en een yoghurtsausje
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 rode ui
- 150 gram knolselderij
- 300 gram bataat
- 200 gram yacon
- 200 gram peen
- 1 bakje specerijenmengsel
- 1 blikje cherrytomaatjes
- 200 gram rode linzen
- 2 pakken paneer
- 1 el muntblaadjes
- 1 bakje yoghurt
- naar smaak koriander
- naar smaak waterkers
In Huis
- om te bakken olie
- 2 teentjes knoflook
- 1 blokje groentebouillon
- naar smaak kerriepoeder of garam masala
- naar smaak kneepje citroensap
Recept stappen
- Snipper de ui. Verwarm olie in een wok en fruit de ui zachtjes. Voeg wat zout toe.
- Schil de knolselderij, bataat, yacon en peen en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Hak de knoflook fijn. Voeg, samen met de specerijen bij de ui, bak een paar minuten mee.
- Voeg de cherrytomaatjes met vocht bij de groenten. Vul het blikje met heet water (vul een half blikje bij 2p) en voeg toe, samen met de linzen. Kruimel het bouillonblokje over de curry. Dek af en breng aan de kook. Laat ca. 20 minuten zachtjes koken.
- Snij de paneer in dobbelsteentjes. Bestrooi met peper, zout en wat kerriepoeder of garam masala. Bak de blokjes in wat olie in een koekenpan rondom bruin.
- Hak de munt fijn. Doe de yoghurt in een bakje en meng er de munt door. Breng op smaak met peper en zout en evt. een kneepje citroensap.
- Haal de korianderblaadjes af en zet in een bakje op tafel. Verwijder alleen de echt dikke stelen van de waterkers en scheur grof in delen.
- Serveer de linzencurry en de paneer op een bedje van waterkers, met het yoghurtsausje en de koriander.
- In het bakje specerijen zit: 0.25 tl chilipoeder, 0.5 tl kurkumapoeder, 1,5 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder.