Curry van rode linzen met kipgehaktballetjes, bataat en yacon-raita
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 500 gram oranje bataat
- 200 gram peen
- 400 gram kipgehakt
- 150 gram yacon
- 200 ml yoghurt
- 1 zakje waterkers
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 400 ml kokend water
- 1 blokje kippenbouillon
- 0.25 tl chilipoeder
- 0.5 tl kurkumapoeder
- 1.5 tl paprikapoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 blik tomatenstukjes
- 200 gram rode linzen
- 2 el koriander
Recept stappen
- Verwarm olie in een afdekbare wok, snipper de ui en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe. Zet de waterkoker aan.
- Schil de oranje bataat en peen en snij in kleine blokjes van max (!) 1 cm. Hak de knoflook fijn. Voeg de knoflook met de specerijen bij de ui, bak even mee, voeg de bataat en peen toe en roerbak even mee.
- Voeg de tomatenstukjes bij de groenten. Voeg het kokende water toe samen met de linzen. Kruimel het bouillonblokje erover. Dek af en breng aan de kook. Laat ca. 25 minuten zachtjes afgedekt pruttelen. Roer af en toe, want linzen koeken snel aan. Voeg indien nodig nog wat water toe.
- Draai balletjes van het kipgehakt, ongeveer ter grootte van een pingpongbal. Let op! Het gehakt bevat al zout, peper en paneermeel.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de balletjes zachtjes rondom bruin en gaar.
- Maak de yacon-raita. Schil en rasp de yacon. Hak de koriander (incl. dunne steeltjes) fijn en bewaar wat blaadjes voor garnering. Meng samen met de yacon door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de waterkersblaadjes af en roer op het laatst door de curry. Serveer met de kipballetjes, de yacon-raita en garneer met de korianderblaadjes.
- Goed om te weten: In het bakje specerijen zit voor 4p: 0.25 tl chilipoeder, 0.5 tl kurkumapoeder, 1,5 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder (voor 2p de helft).