Curry van rode linzen met bataat, naanbrood en yacon-raita
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 500 gram oranje bataat
- 200 gram peen
- 1 bakje specerijen
- 500 ml tomatenpassata
- 200 gram rode linzen
- 150 gram yacon (wortel met zwarte schil)
- 150 ml kokosyoghurt
- 2 stuks shanghai paksoi
- 2 pakje naanbrood
In Huis
- olie om te bakken
- 3 teentjes knoflook
- 400 ml kokend water
- 1 blokje groentebouillon
Recept stappen
- Verwarm olie in een afdekbare wok, snipper de ui en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe. Zet de waterkoker aan.
- Schil de bataat en peen en snij in kleine blokjes van max (!) 1 cm, hou apart. Hak de knoflook fijn. Haal de steranijs uit het bakje specerijen (je gebruikt deze in een ander gerecht). Voeg 2/3de van de knoflook met de overige specerijen bij de ui, bak even mee, voeg de bataat en peen toe en roerbak even mee.
- Voeg de tomatenpassata bij de groenten. Voeg het kokende water toe samen met de linzen. Kruimel het bouillonblokje erover. Dek af en breng aan de kook. Laat ca. 25 minuten zachtjes afgedekt pruttelen. Roer af en toe, want linzen koeken snel aan. Voeg indien nodig nog wat water toe.
- Maak de yacon-raita. Schil en rasp de yacon. Meng door de kokosyoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200 graden (als je geen broodrooster hebt).
- Snij de Shanghai paksoi in stukjes. Verwarm olie in een koekenpan of wok en bak ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rest van de knoflook, peper en zout toe en schud nog een paar keer om.
- Bak het naanbrood m.b.v. de broodrooster of bak 3 minuten af in de oven.
- Serveer de curry met de naanbrood, paksoi en yacon-raita.
- Goed om te weten: In het bakje specerijen zit voor 4p: 1/8ste tl chilipoeder, 0.5 tl kurkumapoeder, 1,5 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder (voor 2p de helft).