Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Curry van rode linzen met bataat, kipgehaktballetjes en yacon-raita

Kip

  • Totale tijd minuten
Curry van rode linzen met bataat kipgehaktballetjes en yacon raita | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 500 gram oranje bataat
  • 200 gram peen
  • 1 bakje specerijen
  • 500 ml tomatenpassata
  • 200 gram rode linzen
  • 400 gram kipgehakt gekruid
  • 150 gram yacon (wortel met zwarte schil)
  • 150 ml yoghurt
  • 2 stuks Shanghai paksoi

In Huis

  • olie om te bakken
  • 400 ml kokend water
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blokje kippenbouillon
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm olie in een afdekbare wok, snipper de ui en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe. Zet de waterkoker aan.
  2. Schil de bataat en peen en snij in kleine blokjes van max (!) 1 cm, hou apart. Hak de knoflook fijn. Haal de steranijs uit het bakje specerijen (je gebruikt deze in een ander gerecht). Voeg 2/3de van de knoflook met de overige specerijen bij de ui, bak even mee, voeg de bataat en peen toe en roerbak even mee.
  3. Voeg de tomatenpassata bij de groenten. Voeg het kokende water toe samen met de linzen. Kruimel het bouillonblokje erover. Dek af en breng aan de kook. Laat ca. 25 minuten zachtjes afgedekt pruttelen. Roer af en toe, want linzen koeken snel aan. Voeg indien nodig nog wat water toe.
  4. Draai (met natte handen) balletjes van het kipgehakt, ongeveer ter grootte van een pingpongbal (het is al gekruid). Verwarm olie in een koekenpan, schroei de balletjes rondom dicht, zet het vuur zacht en bak al omkerend in ca. 8 minuten gaar.
  5. Maak de yacon-raita. Schil en rasp de yacon. Meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snij de Shanghai paksoi in stukjes. Verwarm olie in een koekenpan of wok (bij voorkeur de pan die je gebruikt hebt voor de balletjes). Bak ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rest van de knoflook, peper en zout toe en schud nog een paar keer om.
  7. Serveer de curry met de kipballetjes, paksoi en yacon-raita.
  8. Goed om te weten: In het bakje specerijen zit voor 4p: 1/8ste tl chilipoeder, 0.5 tl kurkumapoeder, 1,5 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder (voor 2p de helft).
  9. Het kipgehakt is gekruid met peper, zout , uienpoeder, knoflookpoeder, korianderzaadjes en paneermeel.