Curry van koolvis, spinazie & aubergine met rijst en koriander
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 240 g Volkoren basmatirijst
- 2 stuk(s) Aubergine
- 1 stuk(s) Ui
- 1 bakje(s) Curry specerijen
- 8 stuk(s) Rode tomaten
- naar smaak Koriander
- 400 kilo Koolvis
- 400 g Spinazie
- 50 ml Creme fraiche
In Huis
- 2 teen Knoflook
- om te bakken Olie
- 100 ml Water
- 1 blokje(s) Visbouillon
- Peper en zout
Recept stappen
- In het specerijenbakje voor 4p zit: 1 tl komijnzaad, 1 tl mosterdzaad, 1 tl korianderzaad, 1 tl kurkuma, 2 tl kerriepoeder. (De 2p heeft een bakje met de helft hiervan!)
- 1. Zet 60 gram rijst pp met 120 ml water pp op, breng aan de kook en laat (heel zachtjes, bijv. met behulp van een vlamverdeler) gaar koken in 25-30 minuten.
- 2. Snij de aubergine in dobbelstenen. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
- 3. Fruit de ui in een beetje olie glazig in een afdekbare pan. Voeg de aubergine toe en bak stevig aan, zodat ze een beetje bruin wordt. Voeg de knoflook en de curryspecerijen toe en fruit even mee zonder aan te laten branden. Snij intussen de tomaten in stukjes.
- 4. Voeg de tomaten toe samen met het water en het verkruimelde bouillonblokje (als je geen visbouillon hebt kan je ook groentebouillon gebruiken). Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan ca. 15 minuutjes pruttelen. Check tussendoor dat het niet te droog wordt; voeg zo nodig een scheutje water toe.
- 5. Snij de koriander fijn. Snij de koolvis in hapklare stukken. De spinazie is al gewassen!
- 6. Roer de crème fraîche door de saus en maak goed op smaak met peper, zout en eventueel een klein beetje suiker.
- 7. Voeg de koolvis toe. Leg na een paar minuten de spinazie erop en dek de pan af.
- 8. Laat de spinazie in een paar minuutjes slinken. Serveer direct met de rijst en garneer met de koriander.
- <br>Let op: je hebt twee keer crème fraîche nodig deze week.