Curry van bloemkool, ei en aardappel
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Bloemkool
- 1 zakje(s) Thaise currypasta
- 600 g Aardappelen
- 6 stuk(s) Eieren
- 1 bosje(s) Koriander
- 1 stuk(s) Gesnipperde rode ui
In Huis
- Olie om te bakken
- naar smaak Peper en zout
- 250 ml Kokend water
Recept stappen
- Kook de eieren hard en laat ze schrikken. Pel ze en maak rondom in de lengte 4 dunne inkepingen.
- Zet een pan op met een laag water om de bloemkoolroosjes in te koken.
- Snij de bloemkool in roosjes en kook beetgaar in het kokende water (5 minuten). Giet af.
- Was de aardappels en snij in partjes.
- Verhit olie in een wok en bak daarin de curry-pasta even totdat de geuren vrijkomen. Voeg dan de aardappelen toe en na 5 minuten de uien. Bak het geheel nog 5-7 minuten bruin totdat de aardappelen bijna gaar zijn.
- Voeg dan de bloemkoolroosjes en de eieren erbij, voeg (kokend) water toe en meng alles goed door elkaar. Dek de wok af en gaar het gerecht op laag vuur ongeveer 5 minuten, totdat de aardappel echt gaar is.
- Haal intussen de korianderblaadjes van de stelen.
- Haal de pan van het vuur en schep het grootste deel van de koriander erdoor.
- Serveer direct (met eventueel overgebleven gekruide rijst van eerder deze week) en wat koriander als garnering.
- (NB. De 2 persoons krat heeft een kleinere bloemkool dan de 3- en 4 persoons krat!)