Curry van bloemkool, aardappelen en eieren
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks bloemkool
- 300 gram aardappelen
- 300 gram pompoen
- 100 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
In Huis
- 6 stuks eieren
- naar smaak rijst
- olie om in te bakken
- 1 zakje Thaise currypasta
- 1 stuks ui
- 250 ml kokend water
- 1 bosje koriander
Recept stappen
- Kook de eieren hard, laat ze schrikken en pel ze.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Zet een pan op met een laag water om de bloemkoolroosjes in te koken.
- Snij de bloemkool in roosjes en kook beetgaar in het kokende water (5 minuten). Giet af.
- Was en schil de aardappels en pompoen en snij deze in partjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 centimeter.
- Verhit olie in een wokpan en bak daarin de currypasta even tot de geuren vrijkomen. Voeg dan de aardappelen en de pompoen toe en na 5 minuten de uien. Bak het geheel nog 5-7 minuten bruin tot de aardappelen en pompoen bijna gaar zijn.
- Voeg dan de bloemkoolroosjes en de eieren erbij, voeg (kokend) water toe en meng alles goed door elkaar. Dek de wok af en gaar het gerecht op laag vuur ongeveer 5 minuten, totdat de aardappelen en pompoen echt gaar zijn.
- Haal intussen de korianderblaadjes van de stelen.
- Meng 3/4 van de koriander erdoor en voeg een handje Nieuw-Zeelandse spinazie toe.
- Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erbij. Bestrooi met de rest van de koriander.
- Je kan de rijst ook vervangen door naan brood.