Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Curry van bloemkool, aardappelen en eieren

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Quinoa-boerenkool-geitenkaassalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks bloemkool
  • 300 gram aardappelen
  • 300 gram pompoen
  • 100 gram Nieuw-Zeelandse spinazie

In Huis

  • 6 stuks eieren
  • naar smaak rijst
  • olie om in te bakken
  • 1 zakje Thaise currypasta
  • 1 stuks ui
  • 250 ml kokend water
  • 1 bosje koriander
icon package

Recept stappen

  1. Kook de eieren hard, laat ze schrikken en pel ze.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Zet een pan op met een laag water om de bloemkoolroosjes in te koken.
  4. Snij de bloemkool in roosjes en kook beetgaar in het kokende water (5 minuten). Giet af.
  5. Was en schil de aardappels en pompoen en snij deze in partjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 centimeter.
  6. Verhit olie in een wokpan en bak daarin de currypasta even tot de geuren vrijkomen. Voeg dan de aardappelen en de pompoen toe en na 5 minuten de uien. Bak het geheel nog 5-7 minuten bruin tot de aardappelen en pompoen bijna gaar zijn.
  7. Voeg dan de bloemkoolroosjes en de eieren erbij, voeg (kokend) water toe en meng alles goed door elkaar. Dek de wok af en gaar het gerecht op laag vuur ongeveer 5 minuten, totdat de aardappelen en pompoen echt gaar zijn.
  8. Haal intussen de korianderblaadjes van de stelen.
  9. Meng 3/4 van de koriander erdoor en voeg een handje Nieuw-Zeelandse spinazie toe.
  10. Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erbij. Bestrooi met de rest van de koriander.
  11. Je kan de rijst ook vervangen door naan brood.