Curry van bataat en Nieuw-Zeelandse spinzaie
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 ui
- 1 rode peper
- 2 stuks bataat (zoete aardappel)
- 100 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
In Huis
- 1 teentje knoflook
- 2 cm gember
- 2 tl koenjit
- 2 tl komijnpoeder
- 1 el plantaardige olie
- 500 ml groentebouillon
- 1 tl sesamolie
- 200 gram bulgur
- sesamzaad naar smaak
Recept stappen
- Snipper de ui, hak de knoflook fijn, schil en raps de gember, hak de rode peper fijn. Schil de bataat (zoete aardappel) en snij in blokjes.
- Verhit de olie in een zware braadpan en bak hierin de ui 10 minuten zachtjes aan. Voeg de knoflook, gember, rode peper, koenjit en komijnpoeder toe en roerbak nog 1 minuut mee. Draai het vuur hoger en voeg de bataat toe. Schep goed door het kruidenmengsel. Schenk er zoveel bouillon bij totdat de bataat net onder de vloeistof staat. Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes koken totdat de bataat net gaar is.
- Bereid in de tussentijd de bulgur of wat rijst volgens gebruiksaanwijzing.
- Voeg aan het einde van de kooktijd van de curry de spinazie toe. Schep door de curry totdat de spinazie begint te slinken.
- Serveer met de bulgur of rijst en bestrooi met wat sesamzaadjes.