Curry noedels met kip, paprika, spitskool en lente ui
Kip, Snel klaar
- Totale tijd minuten
![Maaltijdbox met seizoensgebonden duurzame producten](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/De_Krat_20180830-Gemakskrat-01-maaltijdbox.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=40&w=960&s=12d75fff371d930ff6d60245232aa959)
Ingrediënten
In de box
- 200 gram eier noedels
- 1 tl Hottie sambal paprika laos
- 400 gram kippendij
- 1 stuks punt paprika
- 400 gram spitskool
In Huis
- 1 stuks ui
- 3 teentjes knoflook
- 3 cm gember
- 1 tl koriander, gedroogd
- 1 tl komijnpoeder
- 2 tl kurkuma
- om te bakken olie
- 50 ml water
Recept stappen
- Zet water op voor de noedels en kook ze in ruim kokend water in 6 minuten gaar. Giet en spoel koud af en zet weg.
- Maal de ui, sambal, knoflook, gember, gedroogde koriander, komijnpoeder, kurkuma, peper en zout fijn tot een kruidenpasta in de hakmolen van de staafmixer.
- Verwarm de olie in een grote wok- of hapjespan en bak de kippendijen rondom lichtbruin.
- Snij de paprika en spitskool in dunne reepjes. Voeg deze toe bij de kip en roerbak de groenten op hoog vuur in ca. 6 minuten. Voeg daarna de kruidenpasta toe.
- Schenk het water erbij en blijf op hoog vuur omscheppen. Voeg daarna de noedels toe en meng goed.
- Hak de lente-ui in dunne ringen.
- Serveer de curry noedels en garneer met de lente-ui ringen.