Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Curry noedels met kip, paprika, spitskool en lente ui

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Maaltijdbox met seizoensgebonden duurzame producten

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram eier noedels
  • 1 tl Hottie sambal paprika laos
  • 400 gram kippendij
  • 1 stuks punt paprika
  • 400 gram spitskool

In Huis

  • 1 stuks ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 tl koriander, gedroogd
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 tl kurkuma
  • om te bakken olie
  • 50 ml water
icon package

Recept stappen

  1. Zet water op voor de noedels en kook ze in ruim kokend water in 6 minuten gaar. Giet en spoel koud af en zet weg.
  2. Maal de ui, sambal, knoflook, gember, gedroogde koriander, komijnpoeder, kurkuma, peper en zout fijn tot een kruidenpasta in de hakmolen van de staafmixer.
  3. Verwarm de olie in een grote wok- of hapjespan en bak de kippendijen rondom lichtbruin.
  4. Snij de paprika en spitskool in dunne reepjes. Voeg deze toe bij de kip en roerbak de groenten op hoog vuur in ca. 6 minuten. Voeg daarna de kruidenpasta toe.
  5. Schenk het water erbij en blijf op hoog vuur omscheppen. Voeg daarna de noedels toe en meng goed.
  6. Hak de lente-ui in dunne ringen.
  7. Serveer de curry noedels en garneer met de lente-ui ringen.