Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Curry met groene kool, zilvervliesrijst en lupinebonen

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
20 D03 C1

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuks gele ui
  • 2 stengel bleekselderij
  • 2 el gember
  • 1 bakje curryspecerijen
  • 100 gram tomatenpuree
  • 300 gram knolselderij
  • 200 gram wortel
  • 300 gram groene kool
  • 400 pakje/blikje kokosmelk
  • 1.5 pakje lupinebonen
  • 1 stuks limoen
  • 60 gram amandelschaafsel
  • 1 stuks paksoi
  • 0.5 bosje peterselie

In Huis

  • boter of olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 200 ml water
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst in een pannetje met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
  2. Snipper de ui. Verwarm een flinke klont boter en/of olie in een afdekbare wok. Fruit op middelhoog vuur en bak glazig, voeg wat zout toe. Snij de bleekselderij in plakjes en bak mee. Hak de knoflook fijn en rasp de gember, fruit even mee. Voeg de curryspecerijen toe en bak zachtjes tot de geuren vrijkomen. Maak ruimte in het midden vrij en bak de tomatenpuree een minuutje mee.
  3. Schil en snij de knolselderij in kleine blokjes van (max!) 1 cm, bak mee. Schil de wortel en snij in halve maantjes, bak mee. Snij de groene kool in dunne reepjes, bak mee. Voeg de kokosmelk en aangegeven hoeveelheid water toe (zie tip). Laat het geheel 5-10 minuten afgedekt pruttelen.
  4. Doe de helft(!) van de bonen inclusief vocht in een maatbeker en staafmix tot een gladde puree. Voeg bij de curry samen met de hele bonen en warm mee.
  5. Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan bruin en knapperig. Laat afkoelen op een bordje.
  6. Snij de paksoi stengels in stukjes en het blad in repen. Voeg toe en laat slinken.
  7. Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Roer door de curry en bewaar een klein deel ter garnering. Snij de limoen in partjes.
  8. Breng de curry goed op smaak met peper (zout indien nodig) en wat limoensap. Serveer met de rijst, rest van de limoenpartjes en bestrooi met het amandelschaafsel.
  9. Tip: Vul de helft van het lege pakje/blikje kokosmelk met de aangegeven hoeveelheid water. Zo komen de restjes kokosmelk ook mee in je curry. Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 2p zit: ½ tl kurkuma, ½ tl komijnpoeder, ½ tl korianderpoeder, ½ tl paprikapoeder, ¼ tl kaneel, ⅛ tl kardemompoeder, ⅛ tl garam masala en ¼ tl chilipoeder. In het 4p bakje zit de dubbele hoeveelheid.