Curry met bataat, champignons, paksoi, koriander, pinda’s en naanbrood
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 400 gram oranje bataat
- 300 gram kastanjechampignons
- 1 bakje curryspecerijen
- 400 ml kokosmelk
- 250 ml passata
- 1 stuks paksoi
- 4 stuks, ca. naanbroodjes
- 15 gram koriander
- 60 gram pinda's (gebrand en ongezouten)
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tenen knoflook
- 0.5 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
Recept stappen
- Verwarm de oven op voor 200 graden (alleen als je geen broodrooster hebt).
- Verwarm olie in een afdekbare wok. Snipper de ui en bak glazig, voeg wat zout toe. Hak de knoflook fijn, voeg toe. Schil en snij de bataat in kleine blokjes van 1 cm, bak mee. Snij de kastanjechampignons in partjes, bak mee. Voeg de curryspecerijen toe en bak zachtjes tot de geuren vrijkomen.
- Voeg de kokosmelk, passata en bouillonblokje toe, dek af en laat ca. 10 minuten pruttelen. Snij de paksoi in stukken van 2 cm, voeg eerst de steel (wit) bij de curry en het blad er de laatste paar minuten bij.
- Verwarm de naanbroodjes in de broodrooster (of 3-4 minuutjes in de oven).
- Hak de koriander fijn.
- Breng de curry op smaak met zout en peper. Bestrooi met de koriander en pinda’s. Serveer met de naanbroodjes.
- Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 4p zit: 0.5 tl kaneel, 1.5 tl kurkuma, 0.25 tl chilipoeder, 1 tl komijnpoeder en 1 el garam massala. In het 2p bakje zit de helft.