Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Curry bloemkool en kikkererwt met rijst, spinazie en amandelschaafsel

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Curry bloemkool met rijst, spinazie en amandelschaafsel | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuks ui
  • 1 bakje specerijen curry bloemkool
  • 300 gram bataat
  • 100 gram tomatenpuree
  • 800 gram bloemkool
  • 400 ml kokosmelk
  • 60 gram amandelschaafsel
  • 1 pot(je) kikkererwten
  • 200 gram spinazie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 1 tl zout
  • 300 ml kokend water
icon package

Recept stappen

  1. Zet 75 gram rijst pp op in 150ml heet water pp. Breng aan de kook, voeg wat zout toe en kook in ca. 20 minuten gaar.
  2. Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een afdekbare hapjespan of wok. Pers de knoflook. Voeg toe samen met de specerijen en de aangegeven hoeveelheid zout. Bak het geheel even aan.
  3. Schil en snij de bataat in blokjes van ca. 1 cm.
  4. Maak een ruimte in het midden vrij en bak de tomatenpuree een minuutje mee. Voeg de blokjes bataat toe en bak even aan.
  5. Verdeel de bloemkool in roosjes en snij de steel in stukjes. Voeg toe aan de pan, samen met de kokosmelk en aangegeven hoeveelheid water. Laat het geheel 15-20 minuten afgedekt pruttelen.
  6. Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan bruin en knapperig.
  7. Giet de kikkererwten af. Voeg na 10 minuten bij de stoof, samen met de spinazie (deze hoeft alleen te slinken). Check nog even goed op zout.
  8. Serveer de stoof samen met de rijst en garneer met het amandelschaafsel.
  9. Goed om te weten: In het specerijenbakje (bij 4p) zit: 2 tl kerriepoeder, 1 tl kurkuma en 1 el komijnpoeder. In het 2p bakje zit de helft.