Crostini met verse doperwten, citroen en overjarige kaas
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 8 sneetjes ciabatta
- 300 gram doperwten
- naar smaak overjarige kaas
In Huis
- 1 teentje knoflook
- olijfolie (extra vierge)
- 1 tl citroenrasp
Recept stappen
- Grill of rooster het brood knapperig en leg op een schaal. Pel het teentje knoflook, snij doormidden en wrijf er mee over het brood. Besprenkel met een klein beetje olijfolie.
- Breng een pan water aan de kook. Dop de erwtjes en kook in een minuut beetgaar. Doe in een vergiet en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken en doe in een schaal.
- Prak de doperwten grof met een vork. Doe er de citroenrasp en wat peper en zout bij. Meng door. Schep op de crostini. Druppel er wat olijfolie extra vierge over en bestrooi met wat peper en zo nodig nog wat zout. Versier met wat sliertjes van de citroenschil en wat flinters overjarige kaas.
- Lekker met een glas witte wijn.