Crostini caprese
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 sneetjes volkoren zadenbrood
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 bol gerookte mozzarella
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teentje knoflook
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el olijfolie extra vierge
- naar smaak verse basilicum
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij het brood in sneetjes van ongeveer een 1 cm dik en snij door de helft. Kwast beide kanten van de sneetjes brood in met een klein beetje olie. Bak de sneetjes 5 minuten in de oven om ze licht te toasten.
- Schaaf de knoflook teen over de sneetjes brood om wat smaak af te geven.
- Snij de tomaten in plakjes en scheur de mozzarella in stukken. Beleg de sneetjes brood met mozzarella en wat tomaatjes. Strooi er peper en zout naar smaak over. Schuif de broodjes nogmaals in de oven en bak voor 5-8 minuten totdat de mozzarella is gesmolten.
- Mix intussen 1 el balsamico azijn met 1 el olijfolie extra vierge en evt. fijngesneden verse basilicum.
- Haal de broodjes als ze klaar zijn uit de oven en besprenkel met de dressing. Serveer direct als de crostini's nog warm zijn.