Crispy pompoen en courgette burgers
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks jalapeño
- 7.5 gram koriander
- 2 stusk stengelui
- 200 ml bio Bulgaarse yoghurt
- 600 gram pompoen
- 2 stuks courgette
- 4 stuks little gem
- 0.5 stuks meergranen desem brood
In Huis
- 1 teentje knoflook
- 2 tl zout
- 6 tl komijnpoeder
- 1 el extra vierge olijfolie voor de sua
- kneepje limoensap (mag uit flesje)
- 120 gram feta kaas
- 2 stuks sjalotjes
- 4 stuks eieren
- 150 gram bloem
- olie om te bakken
- 1 tl mosterd
- 1 el basamicoazijn
- 3 el olijfolie extra vierge voor de dressing
Recept stappen
- Maak eerst het sausje. Snij de jalapeño klein (zonder of met zaadlijst). Hak de helft van de koriander fijn. Hak de knoflook. Snij de stengelui in fijne ringetjes. Voeg dit alles samen met de yoghurt, de helft van het zout, de helft van de komijn, de extra vierge olijfolie en een kneepje limoensap. Zet opzij.
- Schil en ontpit de pompoen en rasp grof. Was de courgette en rasp grof. Hak de andere helft van de koriander grof. Verkruimel de feta kaas. Snipper de sjalotjes fijn. Voeg de pompoen, courgette, feta, de helft van de koriander, sjalotjes, eieren, bloem, de helft van het zout en de helft van de komijn in een kom samen en mix het goed door elkaar.
- Verwarm ruim olie in een koekenpan en schep ongeveer een ijsschep aan beslag in de pan. Bak ca. 3-4 minuten aan elke kant.
- Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout. Snij de little gem grof en voeg toe aan de dressing.
- Serveer met wat sneetjes geroosterd brood uit de broodrooster.