Crispy koolvis uit de oven met wakame-zeewierflakes, Beemster Valery aardappels en Nieuw-Zeelandse spinazie
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Beemster Valery aardappels
- 4 el geraspte kaas pittig
- 40 gram panko broodkruim
- 10 gram wakame flakes
- 4 stuks koolvisfilet
- 300 gram Nieuw Zeelandse spinazie
- 1 stuks sjalot
- 500 gram tomaatjes
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de aardappels, verwijder eventueel lelijke plekjes, en snij in stukken van ca. 2 cm. Meng in een mengkom met olijfolie, zout en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Doe in de oven en zet een timer voor 15 minuten, dan gaat de vis erbij.
- Meng de kaas met de panko, wakame flakes en wat zout en peper.
- Dep de koolvisfilets droog en leg in een passend ovenschaaltje. Bestrijk met olijfolie, zout en peper, en bedek met het panko-mengsel. Besprenkel met wat extra olie. Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 graden. Bak ca. 10 minuten, of totdat de koolvis gaar is en de korst goudbruin en krokant is.
- Spoel de Nieuw Zeelandse spinazie af. Verwijder alleen het dikste deel van de stelen van de Nieuw Zeelandse spinazie (die zijn taai), snij de dunnere stelen en het blad grof. Hou apart.
- Snij de sjalot in halve ringen en bak zachtjes glazig in een beetje olie in een wok of koekenpan. Hak de knoflook fijn. Voeg als de sjalotten glazig zijn, de tomaatjes, knoflook en een snuf zout toe. Bak 1 minuut mee.
- Voeg de spinazie toe en bak al omscheppend totdat deze slinkt. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de koolvisfilet met de gebakken aardappeltjes en de groenten.