Crispy koolvis uit de oven met wakame-zeewierflakes, aardappel-koolrabipuree en Nieuw-Zeelandse spinazie
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Beemster Valery aardappels
- 1 stuks Koolrabi
- 4 el Stokâlde Fryske kaas
- 40 gram Panko broodkruim
- 10 gram Wakame flakes
- 4 stuks Koolvisfilet
- 300 gram Nieuw Zeelandse spinazie
- 1 stuks Sjalot
- 500 gram Tomaatjes
In Huis
- Olie om te bakken
- 2 teen Knoflook
- 1 klont boter
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappels en snij in stukken. Schil de koolrabi (met name de onderkant– die is taai) en snij in iets kleinere stukjes. Zet op in een laagje koud water met zout. Kook gaar in 15-20 minuten.
- Rasp de kaas in een kommetje. Meng met de panko, wakame flakes en wat zout en peper.
- Dep de koolvisfilets droog en leg in een passend ovenschaaltje. Bestrijk met olijfolie, zout en peper, en bedek met het panko-mengsel. Besprenkel met wat extra olie. Bak ca. 15 minuten, of totdat de koolvis gaar en de korst goudbruin en krokant is.
- Spoel de Nieuw Zeelandse spinazie af. Verwijder alleen het dikste deel van de stelen (die zijn taai), snij de dunnere stelen en het blad grof. Hou apart.
- Snij de sjalot in halve ringen en bak zachtjes glazig in een beetje olie in een wok of koekenpan. Hak de knoflook fijn en halveer de tomaatjes. Voeg als de sjalotten glazig zijn, de tomaatjes, knoflook en een snuf zout toe. Bak 1 minuut mee.
- Voeg de spinazie toe en bak al omscheppend totdat deze slinkt.
- Giet de aardappels en koolrabi af (bewaar wat kookvocht!). Stamp tot een puree met een goede klont boter en eventueel wat kookvocht.
- Breng de spinazie en aardappel-koolrabipuree op smaak met peper en zout.
- Serveer de koolvisfilet met de aardappel-koolrabipuree en de groenten.