Crispy bloemkool noedels met een sriracha sausje.
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks bloemkool
- 1 stuks courgette
- 1 pak fijne noedels
- koriander (naar smaak)
In Huis
- 50 gram bloem
- 50 ml water
- 25 gram panko
- olie om te bakken
- 3 el mayonaise
- 1 el sojasaus
- 1 el sriracha
- 100 ml teriyakisaus
- 1 teen knoflook
- 30 ml water voor de wok
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220°C
- Snij de bloemkool in roosjes. Roer bloem, water, peper en zout tot een glad beslag en doop de bloemkoolroosjes erin. Haal de roosjes door de panko en leg op een bakplaat met olie eroverheen. Bak in 12-15 min goudbruin.
- Maak een sausje van de mayonaise, sojasaus en sriracha.
- Kook de noedels volgens de verpakking gaar. Spoel kort af met koud water.
- Snij de courgette in dunne halve maantjes. Snij de knoflook fijn. Verhit wat olie in een wokpan en wok de courgettes 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Doe de teriyakisaus erbij, het water en de noedels. Mix de noedels goed door de saus heen.
- Serveer de noedels met de crispy bloemkool, daaroverheen het sriracha sausje en wat koriander blaadjes