Couscousbowl met spekjes, zomerse groenten en chili-limoenolie
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks limoen
- 0.5 tl chilivlokken
- 1 stuks komkommer
- 1 stuks puntpaprika rood
- 4 stuks romatomaten
- 250 gram couscous
- 300 gram spekreepjes
- 2 stuks maiskolf
- 1 bosje koriander
In Huis
- 4 el olijfolie extra vierge
- olie om te bakken
Recept stappen
- Zet de waterkoker aan voor de couscous.
- Maak de chili-olie. Rasp en pers de limoen (ca. 1 el bij 2p) in een kommetje. Meng de olijfolie extra vierge en chilivlokken (hou de kardemom apart als die er nog inzit) erdoor.
- Snij de komkommer en paprika in heel kleine blokjes. Snij de tomaten in wat grovere stukken. Hou even apart.
- Doe de couscous met wat zout in een grote kom en overgiet met kokend water tot de couscous net onder staat (ca. 1 cm water boven de couscous). Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
- Bak intussen de spekreepjes knapperig in een koekenpan in een klein beetje olie. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier (laat het vet in de pan).
- Snij de maiskorrels met een scherp mes voorzichtig van de kolf. Bak ca. 5 minuten in het spekvet.
- Hak de koriander (incl. steeltjes) fijn.
- Roer alle groenten (incl. spekvet) en de chili-olie vlak voor het serveren door de couscous. Verdeel het spek erover en bestrooi met de koriander.