Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Couscousbowl met spekjes, zomerse groenten en chili-limoenolie

Varken

  • Totale tijd minuten
2024 35 WB SNELLE couscousbowl spekjes groenten chili limoenolie 16428

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks limoen
  • 0.5 tl chilivlokken
  • 1 stuks komkommer
  • 1 stuks puntpaprika rood
  • 4 stuks romatomaten
  • 250 gram couscous
  • 300 gram spekreepjes
  • 2 stuks maiskolf
  • 1 bosje koriander

In Huis

  • 4 el olijfolie extra vierge
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan voor de couscous.
  2. Maak de chili-olie. Rasp en pers de limoen (ca. 1 el bij 2p) in een kommetje. Meng de olijfolie extra vierge en chilivlokken (hou de kardemom apart als die er nog inzit) erdoor.
  3. Snij de komkommer en paprika in heel kleine blokjes. Snij de tomaten in wat grovere stukken. Hou even apart.
  4. Doe de couscous met wat zout in een grote kom en overgiet met kokend water tot de couscous net onder staat (ca. 1 cm water boven de couscous). Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
  5. Bak intussen de spekreepjes knapperig in een koekenpan in een klein beetje olie. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier (laat het vet in de pan).
  6. Snij de maiskorrels met een scherp mes voorzichtig van de kolf. Bak ca. 5 minuten in het spekvet.
  7. Hak de koriander (incl. steeltjes) fijn.
  8. Roer alle groenten (incl. spekvet) en de chili-olie vlak voor het serveren door de couscous. Verdeel het spek erover en bestrooi met de koriander.