Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Couscous salade met halloemi frietjes

Vegetarisch, Lunch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks komkommer
  • 300 gram tomaatjes
  • 100 gram spinazie
  • 2 plakjes halloemi
  • 2 el Griekse yoghurt

In Huis

  • 250 gram couscous
  • 300 ml bouillon
  • 3 teentjes knoflook
  • olie om in te bakken
  • 6 tl gedroogde oregano
  • 10 gram munt
  • 1 el tahin
  • 3 el citroensap (mag uit flesje)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 stuks limoen
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de couscous door bouillon toe te voegen. Volg de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Hak de knoflook en rode ui fijn. Verwarm olie in een grote koekenpan. Fruit twee teentjes knoflook en de rode ui zachtjes aan. Voeg de helft van de oregano toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg dit bij de couscous.
  3. Snij de komkommer en de tomaatjes in blokjes. Hak de blaadjes van de munt fijn. Meng dit samen met de spinazie door de couscous.
  4. Snij de halloemi in reepjes en meng deze in een kom met de overige oregano. Verhit een koekenpan en bak de halloemi frietjes rondom goudbruin.
  5. Maak een dressing van yoghurt, tahin, citroensap, komijnpoeder en de overige knoflook. Meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Rasp de limoen en snij de limoen in partjes. Breng de couscous salade verder op smaak met de limoenrasp, een scheutje olijfolie en wat peper en zout.
  7. Serveer de couscous samen met de halloemi frietjes en yoghurt tahinsaus.