Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Courgettesoep met waterkers en bieslook

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Quinoa-boerenkool-geitenkaassalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 courgettes
  • 1 bosje waterkers
  • naar smaak bieslook

In Huis

  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • om te bakken olijfolie (extra vierge)
  • 1000 ml groentebouillon
  • 1 tl tijm
  • 4 boterhammen
  • 1 el mosterd
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappel en snij in kleine blokjes. Snij de courgettes in stukjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Verwijder de steeltjes van de waterkers.
  3. Verhit wat olijfolie in een soeppan met dikke bodem, op matig vuur. Bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan totdat de ui glazig ziet. Voeg de stukken courgette en aardappel toe en stoof even mee. Schenk de bouillon erbij en voeg de tijm toe. Sluit het deksel en breng aan de kook. Laat zachtjes ca. 25 minuten koken tot de aardappel helemaal gaar is.
  4. Rooster de boterhammen.
  5. Voeg de mosterd en de waterkers toe en pureer de soep. Kijk of de dikte goed is, doe er eventueel nog wat water bij.
  6. Schep de soep in kommen en snipper er wat bieslook over. Serveer met geroosterd brood.