Courgetteschotel met ei en Reade Jutter kaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 courgettes
- 100 gram spinazie
- 25 gram Reade Jutter kaas
- 2 el fijngehakte tijm
- 3 el fijngehakte salie
In Huis
- 2 citroenen
- 2 el citroensap
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 75 ml olijfolie (extra vierge)
- 1 klontje boter
- 1 mespunt chilvlokken
- 4 boterhammen
- 8 eieren
- 1 lente-ui
Recept stappen
- Snij de courgette in schijfjes van een 1/2 cm. Snij de spinazie wat kleiner. Snij vier repen van de schil van 1 citroen. Let op dat je geen wit mee snijdt want dat is bitter.
- Pers de helft van de aangegeven hoeveelheid citroensap uit de citroen. Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper en hak grof. Hak de knoflook heel fijn. Rooster het brood knapperig en snij in repen.
- Doe alle olie in een grote wijde koekenpan en voeg knoflook, rode peper, citroenschil en wat zout in een pannetje. Laat zachtjes 3 tot 5 minuten trekken tot de olie begint te bubbelen. Roer regelmatig om. Zorg dat de olie niet te heet wordt.
- Voeg de courgette toe en stoof ongeveer 10 minuten of tot de plakjes zacht en bruin een beetje bruin beginnen te worden. Roer de spinazie erdoor. Giet nu alle kookvocht af boven een klein pannetje en bewaar.
- Roer de tijm, 2/3 van de salie en de rest van het citroensap door de groenten in de grote pan. Maak 8 holletjes in de groenten en breek er voorzichtig de eieren in. Snij de kaas in kleine stukjes en strooi het er over een.
- Dek de pan af met een deksel en laat 5 minuten zachtjes stoven tot het eiwit hard geworden is en het eigeel nog zacht is.
- Verhit nu het afgegoten vocht en voeg de boter toe. Verhit tot het begint te borrelen. Sprenkel voorzichtig over de eieren als deze klaar zijn. Bestrooi met wat gedroogde rode pepervlokken, 1/3 van de salie en wat zout. Snij de lente-ui in dunne ringetjes en strooi er als laatste over.
- Serveer met partjes citroen om over de groenten te sprenkelen en dip met de reepjes brood.