Courgettesalade met venkel en ricotta
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Courgette
- 1 stuk(s) Venkel
- 1 stuk(s) Rode peper
- 100 g Ricotta
In Huis
- 2 stuk(s) Bosui
- 3 el Olijfolie
- 3 el Citroensap
- 2 el Verse basilicum
Recept stappen
- 1. Snij de courgette en de venkel in zo dun mogelijke plakjes (liefst met een mandoline). Verdeel de plakjes over een grote schaal en bestrooi ze met een beetje zout en peper. Hak de rode peper heel fijn en snij de bosui in ringen, strooi over de courgette.
- 2. Klop de olijfolie met de citroen in een kommetje. Sprenkel de dressing over de groenten en laat even intrekken. Verkruimel vlak voor het opdienen de ricotta over de courgette en bestrooi met de blaadjes basilicum.
- Goed te combineren met de Italiaanse worst.