Courgettecake
Ontbijt
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks courgette
- 2 stuks eieren
In Huis
- 1 el bloem
- 150 gram ongezoete appelmoes
- 100 gram lichte basterdsuiker
- 1 tl kaneel
- 1 stuks vanillestokje
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Was en rasp de courgette met een grove rasp. Knijp de courgette even uit om zoveel mogelijk vocht eruit te halen. Voeg de bloem bij de courgette en schep om zodat de boem gelijkmatig verdeeld is.
- Meng de eieren, appelmoes, suiker, kaneel en de merg van het vanillestokje in een grote mengkom. Doe dit m.b.v. een garde tot een egaal mengsel.
- Voeg het bakmeel toe. Meng tot de bloem net opgenomen is in het mengsel.
- Voeg de geraspte courgette toe en schep om tot de courgette gelijkmatig verdeeld is.
- Schep het beslag in een ingevette bakvorm.
- Bak de cake gaar en lichtbruin in ca. 60 minuten.
- Prik met een satéprikker in de cake, als die er droog uitkomt is de cake gaar.