Courgetteburgertjes met couscoussalade en sumaksaus
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 gram Griekse yoghurt
- 200 gram courgette
- 2 el muntblaadjes
- 2 el koriander
- 50 gram Stokâlde Fryske kaas
- 1 stuks ei
- 200 gram peen
- 100 gram Nieuw Zeelandse spinazie (gewicht inclusief steel)
- 250 gram cherrytomaatjes
- 4 bladeren eikenbladsla
In Huis
- 2 el olijfolie extra vierge
- 2 teentje knoflook
- 1 el sumak specerijen
- 240 gram couscous
- 2 stuks lente-ui
- 50 gram bloem
- 50 gram panko broodkruim (of paneermeel)
- (plantaardige) olie om te bakken
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden en zet de waterkoker aan.
- Maak de sumaksaus. Hak of rasp de knoflook. Hou de helft apart. Meng de rest van de knoflook, yoghurt, sumak en olijfolie extra vierge goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Zet even weg.
- Doe de couscous met zout in een kom en overgiet met kokend water tot de korrels net onder staan. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
- Maak de courgettekoekjes. Rasp de (ongeschilde) courgette grof. Knijp het vocht er goed uit. Hak de lente ui, muntblaadjes en koriander (ook de steeltjes) fijn. Rasp de kaas. Kluts het ei. Meng alles met de rest van de knoflook, bloem en panko. Breng op smaak met peper en zout. Draai er 3 burgertjes p.p. van.
- Verwarm een laagje (plantaardige) olie in een koekenpan en bak de burgertjes op halfhoog vuur ca. 5 minuten rondom bruin. Leg ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 7 minuten tot ze gaar zijn.
- Schil en rasp de peen. Verwijder alleen de dikke stengels van de Nieuw Zeelandse spinazie. Snij de cherrytomaatjes in kwarten. Meng de rauwe groenten en een flinke scheut olijfolie extra vierge door de gare couscous. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg wat blaadjes sla op de borden. Verdeel de couscous erover en serveer met de courgettekoekjes en sumaksaus.