Courgettebootjes met bonen-pankovulling en tomaten-aardappel-sumaksalade
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks gele courgette
- 2 stuks groene courgette
- 500 gram krieltjes
- 1 stuks ui
- 2 blikje boterbonen
- 30 gram panko
- 1 el sumak
- 400 gram gekleurde tomaatjes
- 1 bosje kervel, dille en peterselie (niet de munt!)
In Huis
- olie om te bakken
- 3 teen knoflook
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- kneepje citroensap (uit een flesje)
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1.5 el rode wijnazijn
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Halveer de courgettes en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit (bewaar voor later!). Leg de courgettehelften op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olie en bestrooi met zout en peper. Schuif in de oven en gaar 10-15 minuten voor.
- Halveer de krieltjes (laat kleintjes heel). Zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in ca. 6-8 minuten vanaf dat het water kookt. Giet af en laat even droogstomen.
- Verwarm olie in een soeppan, snipper de ui en fruit zachtjes. Hak de knoflook fijn, voeg toe samen met het kerrie- en paprikapoeder. Hak het vruchtvlees fijn, voeg toe en bak mee. Giet de boterbonen af, voeg toe. Pureer met de staafmixer, het hoeft niet helemaal glad te zijn. Breng op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap.
- Zet de oven op 220 graden. Schep de bonenvulling in de courgettebootjes (zie tip). Bestrooi met de panko. Druppel een beetje olie over de panko en bestrooi met zout en peper. Zet nog ca. 10 minuten in de oven.
- Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, rode wijnazijn, sumak, zout en peper. Halveer de cherrytomaatjes. Verwijder alleen de dikke stelen van de dille en hak samen met de kervel en peterselie grof. Schep de tomaatjes, krieltjes en kruiden door de dressing.
- Serveer de courgettebootjes samen met de tomaten-aardappelsalade.
- Tip: Je houdt bonenvulling over! Lekker als spread op brood of als dip bij rauwkost.