Courgette-tomaten ovenschotel
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Courgette
- 450 g Tomaten
- 15 g Peterselie
- 2 stuk(s) Desembolletje
In Huis
- 50 g Boter
- 1 teentje(s) Knoflook
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Snij de courgettes in plakjes van 5 mm. Doe in een vergiet en bestrooi met wat zout. Laat minimaal 30 minuten staan zodat er vocht uit kan trekken. Druk er dan met de hand nog wat vocht uit en dep droog met een schone theedoek.
- 2. Overgiet de tomaten met kokend water en ontvel. Snij in stukjes.
- 3. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de courgettes totdat ze glazig worden. Doe in een ovenschaal.
- 4. Hak de peterselie fijn. Pel en hak de knoflook. Doe 1 eetlepel (bij 4p) boter in een koekenpan en bak de knoflook, tomaten en peterselie zachtjes aan met wat peper en zout. Laat pruttelen totdat het meeste vocht verdampt is. Het moet een smeuïge saus worden. Het mag niet te droog zijn. Meng deze saus door de courgettes. Strijk de bovenkant af met een lepel.
- 5. Maal het brood tot kruimels in de keukenmachine. Bestrooi de groenten met het broodkruim en leg er wat klontjes van de rest van de boter op. Schuif in het midden van de oven en bak ca. 30 minuten totdat de broodkruimels mooi bruin zijn.
- <br>Tip: dit gerecht is vrij licht. Serveer een soep vooraf (bijv. de koolrabisoep) en/of serveer er aardappels uit de oven bij.