Courgette omelet met cherrytomaten, en romige pasta
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 10 stuks cherrytomaatjes
- 1 stuks courgette
- 2 stuks ui
- 6 stuks eieren
In Huis
- 400 gram pasta
- 50 gram boter
- 100 gram geitenkaas
- 2 teentjes knoflook
- om te bakken olijfolie
- 1 takjes basilicum
- 3 el melk
Recept stappen
- Kook de pasta in water met wat zout volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet af. Roer er de boter en de geitenkaas door. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een kleine pan. Bak hierin heel zacht de knoflook even aan. Voeg dan de tomaatjes, de basilicum en wat peper en zout toe. Laat heel zachtjes bakken tot de tomaatjes zacht worden en het kookvocht een beetje stroperig wordt. De tomaatjes moeten wel hun vorm behouden. Zet weg.
- Snij de courgette in blokjes van 1 cm. Verhit 3 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak de courgette 2 minuten.
- Snipper de ui. Roer intussen de eieren los met de melk. Roer de uitjes er door en breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur laag. Giet het eimengsel op de courgette in de koekenpan en laat het langzaam stollen. Je kunt het proces bespoedigen door een deksel op de pan te plaatsen. Zodra de bovenkant nét gestold is, maar nog niet gaar, draai je de omelet m.b.v. een bord of deksel. Leg het bord op de pan, kieper hem in een keer om terwijl je het bord stevig tegen de koekenpan drukt. Doe de laatste eetlepel olie in de pan. Laat de omelet nu terugglijden in de pan en bak nog 1 minuut.
- Garneer met de gebakken tomaatjes en serveer met de pasta.