Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Courgette omelet met cherrytomaatjes en brood

Lunch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • pain gris brood
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuks courgette
  • 1 stuks rode ui
  • 6 stuks eieren

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
  • 3 el melk
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak het brood 10-13 minuten.
  2. Hak de knoflook fijn. Snij de tomaatjes in kwarten.
  3. Verhit olie in een grote pan. Bak hierin heel zacht de knoflook even aan. Voeg dan de tomaatjes met wat peper en zout toe. Laat heel zachtjes bakken tot de tomaatjes zacht worden en het kookvocht een beetje stroperig wordt. De tomaatjes moeten wel hun vorm behouden. Haal uit de pan en zet weg.
  4. Snij de courgette in blokjes van 1 cm.
  5. Veeg de pan even schoon. Verhit opnieuw olie en bak de courgette 2 minuten.
  6. Snipper de ui. Roer intussen de eieren los met de melk. Roer de ui erdoor en breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur laag. Giet het eimengsel op de courgette in de koekenpan en laat het langzaam stollen. Je kunt het proces bespoedigen door een deksel op de pan te plaatsen. Zodra de bovenkant nét gestold is, maar nog niet gaar, draai je de omelet m.b.v. een bord of deksel. Bak nog 1 minuut.
  7. Garneer met de gebakken tomaatjes en serveer met brood.