Courgette-kokossoep met naanbrood en koriander
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 el gember
- 1 stuks witte ui
- 200 gram aardappel
- 2 stuks courgette
- 1 bakje soepspecerijen met limoenblaadjes
- 400 ml kokosmelk
- 1 stuks limoen
- 1 stuks venkel
- 1.5 stuks conference peer
- 50 gram rucola
- 20 gram koriander
- 1.5 pot witte bonen
- 4 stuks naanbrood
In Huis
- olie om te bakken
- 3 teen knoflook
- 600 ml kokend water
- 2 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- 0.75 tl zout
- 2 el sojasaus
Recept stappen
- Schil en snij de gember in stukjes. Snipper de ui. Verwarm olie in een soeppan en fruit de ui en gember zachtjes.
- Schil de aardappel en snij in stukjes. Snij de courgette in stukken.
- Bak de specerijen even mee met de ui en pers de knoflook erbij. Bak de bloemkool even mee. Voeg kokosmelk, kokend water en bouillonblokjes toe en laat nog zachtjes ca. 15 minuten koken.
- Snij de limoen in partjes. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij in hele dunne plakjes. Snij de peer in stukjes. Snij de koriander fijn. Leg de rucola op een bordje met daarop de venkel en peer. Besprenkel met wat olijfolie, een kneepje limoensap en peper en zout. Bestrooi met een deel van de koriander, de rest is voor de soep!
- Voeg ca. 2/3e van de witte bonen met aanhangend vocht bij de soep en warm even mee. Verwijder de limoenblaadjes en pureer de soep met een staafmixer. Roer er de sojasaus door.
- Verwarm het naanbrood in de broodrooster.
- Schep de soep op en maak elk bord af met de overgebleven witte bonen, koriander en een kneepje limoensap. Serveer met naanbrood en de salade.
- Goed om te weten: In het bakje soepspecerijen voor 4p zit 2 tl kerriepoeder, 2 tl kurkuma en 2 limoenblaadjes. In het bakje voor 2p zit de helft.