Coquilles van boleet met waterkerspuree, miso-roomsaus en hazelnoten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1200 gram aardappelen Doré
- 400 gram knolselderij
- 1 stuks prei
- 80 gram hazelnoten
- 1 stuks sjalot
- 0.5 blokje (voor 500 ml) misobouillon
- 200 ml slagroom
- 4 stuks boleten (paddenstoelen)
- 75 gram waterkers
In Huis
- olie om te bakken
- 1 el witte wijnazijn
- 200 ml witte wijn (optioneel)
- scheut olijfolie extra vierge
- 2 el mosterd
Recept stappen
- Was de aardappelen en schil de knolselderij. Snij in stukjes van 2 a 3 cm. Zet net onder water met zout en breng afgedekt aan de kook. Kerf de prei in de lengte in en spoel zand er tussenuit. Snij in ringen. Leg bovenop de aardappelen en dek af. Kook in 15-20 minuten gaar.
- Rooster de hazelnoten zachtjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Laat afkoelen en hak grof.
- Snipper de sjalot heel fijn(!). Fruit zachtjes in een beetje olie in een sauspannetje tot glazig. Laat niet verkleuren. Blus af met de witte wijnazijn (zie culi-tip). Voeg wat peper toe en kruimel het blokje misobouillon erbij (0,25 bij 2p). Voeg de slagroom toe. Kook heel zachtjes verder. Culi-tip: Voeg de witte wijn (optioneel) en laat tot de helft inkoken.
- Bereid de ‘coquilles’ voor (zie let op). Snij de steel van de boleten in plakken van 2 cm dik (in coquillevorm). Verwarm olie in een koekenpan en bak de ‘coquilles’ in ca. 3 minuten per kant goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout. Hou warm.
- Giet de aardappels, knolselderij en prei af en bewaar een glaasje kookvocht. Stamp tot een smeuïge puree met wat kookvocht en een flinke scheut olijfolie extra vierge. Breng op smaak met de mosterd, zout en peper. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Verwijder alleen dikke stelen van de waterkers en hak grof. Roer door de puree. Warm nog even door op zacht vuur, zodat de waterkers wat slinkt.
- Serveer de puree met de vega coquilles in miso-roomsaus. Bestrooi met de hazelnoten.
- Let op: Er zitten geen kant en klare vega coquilles in je box. Je maakt ze zelf van de boleten (paddenstoelen).