Congee rijstsoep met pulled chicken, bundelzwammetjes, bosui, paksoi en zwarte sesam
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram basmatirijst
- 20 gram gember
- 200 gram witte kool
- 320 gram pulled chicken
- 1 stuks paksoi
- 200 gram bundelzwam
- 1 stuks bosui
- 1 stuks rode peper
- 2 tl zwart sesamzaad
In Huis
- 3 blokje (voor 500 ml) kippenbouillon
- 1600 ml kokend water
- olie om te bakken
- 2 tl sojasaus
Recept stappen
- Bereid de bouillon voor. Zet de rijst op in de bouillon en breng aan de kook. Schil de gember, snij in dunne plakjes en dan in staafjes. Voeg toe en laat de rijst ca. 20 minuten afgedekt koken. In feite kook je de rijst kapot, dat is ook de bedoeling, je maakt een soort dikke rijstsoep.
- Snij de witte kool in dunne sliertjes. Voeg bij de rijst en kook mee.
- Warm de pulled chicken op in wat olie in een koekenpan. Doe in een schaaltje en hou warm.
- Snij intussen de paksoi stelen in plakjes en het blad in repen. Verwijder de korrelige kluitjes van de bundelzwam.
- Bak de bundelzwam in de kippan op hoog vuur een paar minuten aan. Voeg het wit van de paksoi toe en bak een paar minuten mee (lekker als het wat knapperig blijft). Voeg op het laatst het paksoiblad toe en laat slinken. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Snij de bosui en rode peper in ringetjes.
- Geef ieder een grote kom rijstsoep en laat ze daarbij paddenstoelen, paksoi en kip opscheppen. Garneer met de bosui, rode peper ringetjes en het zwarte sesamzaad. Breng op smaak met wat sojasaus.