Congee rijstsoep met bundelzwammetjes, kastanjechampignons, bosui, paksoi, chili-knoflookolie en zwart sesamzaad
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram basmatirijst
- 20 gram gember
- 200 gram witte kool
- 1 stuks rode peper
- 1 stuks paksoi
- 200 gram bundelzwammen
- 350 gram kastanjechampignons
- 1 stuks bosui
- 0.5 bosje radijs
- 2 tl zwart sesamzaad
In Huis
- 3 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- 1600 ml kokend water
- 4 el (milde) olie
- 1 teen(tje) knoflook
- 2 tl sojasaus
Recept stappen
- Bereid de bouillon voor. Zet de rijst op in de bouillon en breng aan de kook. Schil de gember, snij in dunne plakjes en dan in staafjes. Voeg toe en laat de rijst ca. 30 minuten afgedekt koken. In feite kook je de rijst kapot, dat is ook de bedoeling, je maakt een soort dikke rijstsoep.
- Snij de witte kool in dunne sliertjes. Voeg na ca. 10 minuten bij de rijst en kook mee.
- Verwarm de milde olie in een koekenpan. Snij de knoflook in plakjes en de rode peper in ringetjes (verwijder de zaadlijsten als je niet van pittig houdt). Bak zachtjes in de olie tot de knoflook een klein beetje verkleurt (blijf erbij, laat het niet verbranden!). Schenk de chili-knoflookolie in een kommetje. Voeg de sojasaus toe en zet weg.
- Snij de paksoi stelen in plakjes en het blad in repen. Verwijder de korrelige kluitjes van de bundelzwam. Snij de kastanje champignons in plakjes.
- Bak eerst de paddenstoelen op hoog vuur een paar minuten aan. Voeg het wit van de paksoi toe en bak een paar minuten mee (lekker als het wat knapperig blijft). Voeg op het laatst het paksoiblad toe en laat slinken. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Snij de bosui in ringen. Snij de radijs in kwartjes.
- Geef ieder een grote kom rijstsoep en laat ze er paddenstoelen en paksoi bij opscheppen. Garneer met de radijs, bosui en het zwarte sesamzaad. Breng op smaak met de chili-knoflookolie of als je niet van pittig houdt met wat sojasaus.