Conchiglie met zomers kipgehakt, spruitjes, rode peper, knoflook en citroen
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram conchiglie (NB)
- 400 gram kipgehakt 'zomers gekruid'
- 300 gram knolselderij
- 1 stuks ui
- 1.5 stuks rode peper
- 500 gram spruitjes
- 1 stuks citroen
- 1 bosje peterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 4 teentjes knoflook
Recept stappen
- Zet een grote pan gezouten water op voor de pasta. Kook de pastaschelpen al dente in 9-10 minuten vanaf dat het water kookt, roer goed in het begin.
- Verwarm olie in een wok of hapjes pan. Leg het kipgehakt erin en bak stevig aan één zijde bruin. Keer dan om en bak de andere zijde bruin.
- Snij intussen met een groot mes de aangegeven hoeveelheid knolselderij. Snij in plakken van max(!) 1 cm. Schil de plakken (bijv. met een dunschiller) en snij in blokjes van 1 cm. Snij de ui in halve ringen. Snij de rode peper in ringetje (laat evt. de zaadlijsten zitten voor extra pit).
- Maak het gehakt rul met een spatel. Bak de knolselderij, ui en rode peper op middelhoog vuur mee met het gehakt. Schep tussentijds om.
- Zet een pannetje water met zout op voor de spruitjes. Schoon de spruitjes, halveer en kook vanaf dat het water weer kookt 4 minuten voor. Giet de spruitjes af en laat even droogstomen. Bak op hoog vuur nog een paar minuten mee met het gehakt en de groenten.
- Hak de knoflook fijn en bak mee.
- Rasp de citroenschil en pers het sap uit. Hak de peterselie fijn.
- Breng de kip en groenten op smaak met peper, zout, peterselie, de citroenrasp en het sap (begin met 0.5 el bij 2p en proef).
- Meng naar wens de pasta door de saus. Jje hoeft niet alles erdoor te doen, dat is sterk afhankelijk van voorkeur – wij vonden bij dit gerecht 75 gram pp als aan de hoge kant.
- NB. Je hebt meer pasta gekregen voor grote eters.