Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Conchiglie met zomers kipgehakt, spruitjes, rode peper, knoflook en citroen

Kip

  • Totale tijd minuten
2024 46 WB SNELLE conchiglie kipgehakt spruitjes rode peper citroen 1859

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram conchiglie (NB)
  • 400 gram kipgehakt 'zomers gekruid'
  • 300 gram knolselderij
  • 1 stuks ui
  • 1.5 stuks rode peper
  • 500 gram spruitjes
  • 1 stuks citroen
  • 1 bosje peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan gezouten water op voor de pasta. Kook de pastaschelpen al dente in 9-10 minuten vanaf dat het water kookt, roer goed in het begin.
  2. Verwarm olie in een wok of hapjes pan. Leg het kipgehakt erin en bak stevig aan één zijde bruin. Keer dan om en bak de andere zijde bruin.
  3. Snij intussen met een groot mes de aangegeven hoeveelheid knolselderij. Snij in plakken van max(!) 1 cm. Schil de plakken (bijv. met een dunschiller) en snij in blokjes van 1 cm. Snij de ui in halve ringen. Snij de rode peper in ringetje (laat evt. de zaadlijsten zitten voor extra pit).
  4. Maak het gehakt rul met een spatel. Bak de knolselderij, ui en rode peper op middelhoog vuur mee met het gehakt. Schep tussentijds om.
  5. Zet een pannetje water met zout op voor de spruitjes. Schoon de spruitjes, halveer en kook vanaf dat het water weer kookt 4 minuten voor. Giet de spruitjes af en laat even droogstomen. Bak op hoog vuur nog een paar minuten mee met het gehakt en de groenten.
  6. Hak de knoflook fijn en bak mee.
  7. Rasp de citroenschil en pers het sap uit. Hak de peterselie fijn.
  8. Breng de kip en groenten op smaak met peper, zout, peterselie, de citroenrasp en het sap (begin met 0.5 el bij 2p en proef).
  9. Meng naar wens de pasta door de saus. Jje hoeft niet alles erdoor te doen, dat is sterk afhankelijk van voorkeur – wij vonden bij dit gerecht 75 gram pp als aan de hoge kant.
  10. NB. Je hebt meer pasta gekregen voor grote eters.