Conchiglie met makreel, snijbiet, rode peper, tomaatjes en frisse komkommer
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks komkommer
- 1 stuks rode peper
- 500 gram cherrytomaatjes
- 300 gram snijbiet
- 300 gram conchiglie (pasta)
- 4 el krulpeterselie
- 4 filets gerookte makreel
- naar smaak rucola
In Huis
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el wittewijnazijn
- 1 tl mosterd
- 3 teentjes knoflook
- olie om te bakken
Recept stappen
- Breng een flinke pan gezouten water aan de kook voor de conchiglie.
- Maak, in een slakom, een dressing van de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd, peper & zout. Schil de komkommer en snij in dunne halve maantjes. Meng door de dressing en zet weg.
- Hak de knoflook fijn. Haal de zaadjes uit de rode peper en snij in kleine stukjes.
- Snij de cherrytomaatjes in vieren. Was de snijbiet grondig. Snij de steel in stukjes en het blad in repen.
- Kook de conchiglie al dente in 8-9 minuten.
- Hak de peterselie grof.
- Verhit zachtjes olie in een diepe koekenpan of wok, samen met de knoflook en de rode peper – zorg dat de knoflook niet aanbrandt, dan wordt deze bitter. Voeg de snijbietstelen en tomaatjes toe en bak even kort mee (zodat de tomaten velletjes niet los gaan). Voeg het snijbietblad toe en laat slinken.
- Haal de makreel van de huid en verdeel in kleinere stukjes. Roer door de tomaat en snijbiet. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de pasta af en bestrooi met de gehakte peterselie. Serveer met de makreel, tomaatjes, snijbiet en een plukje rucola. Serveer het frisse komkommerslaatje erbij.