Conchiglie met boerenkool, knolselderij, sojaroom en overjarige kaas met een witlof-appelslaatje
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 sjalot
- 200 gram knolselderij
- 200 gram peen
- 250 gram boerenkool (gesneden)
- 3 witlofjes
- 1 appel
- 1 zakje gemengde sla
- 1 citroen
- 400 gram verse pastaschelpen (conchiglie)
- 60 gram overjarige kaas
- 200 ml sojaroom
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- 0.5 tl chilivlokjes
- olie om te bakken
- chilivlokjes (naar smaak)
- 150 ml water
- 1 el wittewijn- of appelazijn
- 3 el olijfolie extra vierge
- 0.5 tl mosterd
- 1 tl honing
Recept stappen
- Snipper de sjalot. Hak de knoflook fijn. Fruit sjalot, knoflook en chilivlokjes in olie in een wok op laag vuur.
- Schil de knolselderij en peen en snij in blokjes van 0.5 cm. Voeg bij de ui en laat smoren tot beetgaar.
- Voeg de boerenkool toe en roerbak 1 min mee. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe. Laat ca 10 min stoven met deksel op de pan.
- Zet een pan water op voor de pasta.
- Maak een dressing van de azijn, olie, mosterd en honing. Snij de witlof in ringen. Was de appel en snij in partjes. Was de gemengde sla. Doe alles in een kom en meng de dressing er direct door (om verkleuring te voorkomen). Rasp de schil van de citroen (1 stuk bij 4p) en zet apart.
- Kook de pasta gaar in 1,5 minuut. Kook alle pasta, maar meng niet alles door de saus. Bewaar evt wat voor een andere keer. Wij vinden 100 gram pasta per persoon genoeg!
- Rasp de kaas. Voeg de sojaroom en citroenrasp bij de groenten en warm even door.
- Serveer de pastaschelpen met de groentesaus, de geraspte kaas en het witlofslaatje.