Citroenrisotto met venkel, geitenkaas en gegrilde asperges
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks venkel
- 1 stuks ui
- 500 gram groene asperges
- 150 gram Sikkepit geitenkaas
- 75 gram rucola
In Huis
- 2 stuks bouillonblokje
- olie om te bakken
- 300 gram risottorijst
- 80 gram hazelnoten
- 1 stuks citroenrasp
- kneepje citroensap (mag uit flesje)
Recept stappen
- Zet een ruime pan met water op, samen met de bouillonblokjes.
- Verwijder het hart en loof van de venkel, snij in halve dunne ringen. Snipper de ui. Verwarm olie in een afdekbare koek- of braadpan en fruit de ui. Voeg als de ui glazig is de rijst toe en bak kort mee.
- Voeg als de rijst glazig is de bouillon toe (m.b.v. een soeplepel) zodat het geheel net onder water staat. Breng aan de kook en draai het vuur zacht. Dek af en laat de rijst gaar koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg extra bouillon toe als het geheel droog lijkt te koken.
- Was intussen de asperges en verwijder ca. 3 cm van de onderkant. Verwarm olie in een grillpan. Grill de asperges in ca. 8 minuten tot ze gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Bak de hazelnoten in een droge koekenpan even aan en hak ze daarna in grove stukjes. Rasp de citroen en pers het sap uit.
- Rasp de geitenkaaskaas. Check na de 12-15 minuten of de risotto gaar is en de meeste bouillon opgenomen. Kook de risotto nog even verder zonder deksel, als het geheel nog te nattig is. Roer de geitenkaas, de citroenrasp en wat citroensap (naar smaak) erdoor en laat een minuutje staan met deksel op de pan. Serveer met de gegrilde asperges, de hazelnoten en top af met wat rucola.