Citroenrisotto met venkel en gegrilde asperges
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Citroenrasp
- naar smaak Sap van een citroen
- 1 stuk(s) Venkel
- 1 stengel(s) Bleekselderij
- 1 stuk(s) Uien
- 300 g Risottorijst
- 600 g Groene asperges
- 60 g Parmezaanse kaas
- 80 g Hazelnoten
In Huis
- 2 liter Water
- 2 stuk(s) Bouillonblokje
- om te bakken Olijfolie
Recept stappen
- Let op! Je heb vaker bleekselderij, venkel en Parmezaanse kaas nodig deze week.
- 1. Zet het water op met de bouillonblokjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
- 2. Verwijder het loof en het kontje van de venkel, snij doormidden en dan in kleine stukjes. Snij de stengel bleekselderij in de lengte doormidden of door drieën en dan in kleine stukjes. Snipper de ui. Fruit ui, bleek en venkel in een afdekbare braadpan of wok in een beetje olie. Voeg als de ui glazig is de rijst toe en roer om totdat ook de rijst glazig is.
- 3. Voeg met een soeplepel genoeg bouillon toe zo dat het geheel net onder staat, breng aan de kook en draai het vuur zacht. Dek af en laat zonder te roeren gaar koken, in totaal circa 12 - 15 minuten. Als het droog dreigt te koken voeg je nog wat bouillon toe.
- 4. Was intussen de asperges en verwijder ca. 3 cm van de onderkant. Hussel ze in een schaal met wat olijfolie zodat ze goed bedekt zijn. Grill ze ca 8 minuten (of, als je geen zin hebt in grillen, blancheer je de asperges, in stukjes van 5 cm gesneden in een pan met kokend water circa 5 à 6 minuten beetgaar en roer je ze op het laatst door de risotto).
- 5. Bak de hazelnoten in een droge koekenpan even aan en hak ze daarna in grove stukjes.
- 6. Rasp de Parmezaanse kaas. Check na de 12-15 minuten of de risotto gaar is en de meeste bouillon opgenomen. Zo nee, dan nog even zonder deksel laten koken totdat het nog maar een beetje nat is. Roer de Parmezaanse kaas, de citroenrasp en wat citroensap (naar smaak) erdoor en laat een minuutje staan met deksel op de pan. Serveer met de gegrilde asperges (of roer de stukjes asperge er op het laatst door) en de hazelnoten.