Broodje met wittebonen-hummus, gegrilde groenten en koolrabisoep met amandelschaafsel en geitenkaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks puntpaprika rood
- 1 stuks courgette
- 1 stuks venkel
- 1 stuks gele ui
- 2 stuks koolrabi
- 300 gram aardappels
- 60 gram amandelschaafsel
- 4 stuks puntige bruine broodjes
- wittebonen-hummus naar smaak
- 50 gram jonge sla
- 0.5 bakje geitenkaasblokjes met bieslook
In Huis
- olie om te bakken
- 1 el balsamicoazijn
- 1.5 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- 700 ml water
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de waterkoker aan voor de soep.
- Snij de paprika en courgette in lange repen van ca. 1 cm dik. Verwijder het kontje en loof van de venkel, snij in dunne plakjes. Meng in een grote ovenschaal met olijfolie, zout, peper en de balsamicoazijn. Bak ca. 20 minuten in de oven.
- Snipper de ui. Verhit olie in een soeppannetje en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe. Snij het blad van de koolrabi grof. Schil de koolrabiknol en aardappel, snij in blokjes. Bak de blokjes en het blad even mee. Voeg het bouillonblokje en kokende water toe en kook in ca. 10 minuten gaar.
- Rooster het amandelschaafsel zachtjes in een droog koekenpannetje tot het begint te kleuren (hou het in de gaten). Laat afkoelen.
- Leg de broodjes de laatste 5-6 minuten naast de groenten in de oven.
- Pureer de soep met behulp van een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.
- Besmeer de broodjes royaal met wittebonen-hummus. Beleg met wat jonge sla en de geroosterde groenten.
- Garneer de soep met wat amandelschaafsel en geitenkaas (ca. 3 blokjes pp). Serveer met de broodjes.
- De rest van het amandelschaafsel is ook lekker over de groenten.