Ciabatta met venkelworst, peensalade en gebakken sjalot
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks banaansjalot
- 400 gram regenboogpeen
- 4 stuks venkelworstjes
- 4 stuks ciabatta bruin meerzaden
In Huis
- 30 gram boter
- 2 el citroensap
- 1 tl bruine suiker
- 3 el zonnebloemolie
- 1 tl mosterd
- 4 el mayonaise
- olie om te bakken
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de banaansjalotten in ringen. Verhit 2 eetlepels van de boter in een koekenpan en bak de banaansjalotten mooi goudbruin in ca. 15 minuten op zacht vuur.
- Snij de penen julienne m.b.v. een julienne dunschiller of de keukenmachine. Meng citroensap met de bruine suiker en roer totdat deze is opgelost. Voeg dan de zonnebloemolie, mosterd en 1 eetlepel (bij 4p) van de mayonaise toe en meng tot een dressing. Schep door de regenboogpeen. Breng op smaak met zout en peper.
- Bak de ciabatta's af in 8 min.
- Verhit olie in een koekenpan en bak de worsten zachtjes 8 minuten aan totdat ze goed zijn opgewarmd en mooi bruin zijn.
- Besmeer 4 ciabatta's met wat mayonaise en beleg met de peensalade. Leg er de worsten op, verdeel er de banaansjalotten over en serveer.