Vega(n) BLT+ sandwich met aardappeltjes en salade van babyleaf en witlof en roodlof
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks venkel
- 600 gram aardappelen Frieslander
- 4 stuks ciabatta
- 2 stuks rood- en/of witlof
- 0.5 zakje babyleaf sla
- 2 pakje plantaardige bacon
- 1.5 stuks Roma tomaat
- naar smaak Fryske kaas
In Huis
- 3 el witte wijn azijn
- 3 el water
- 1 el suiker
- olie om te bakken
- 1 el rode of witte wijnazijn
- 1 tl (Dijon) mosterd
- 2 el olijfolie extra vierge
- 2 el (grove) mosterd
- 4 el mayonaise
Recept stappen
- Maak de ingelegde venkel. Meng in een ruime (sla)kom de witte wijnazijn, het water en de suiker tot de suiker is opgelost. Verwijder het loof en de onderkant van de venkel. Snij in hele dunne reepjes en schep goed door de azijn. Laat staan tot gebruik.
- Was de aardappelen en snij in partjes. Meng met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de oven en zet een wekker op 15-20 minuten. Draai de oven dan naar 180 graden en bak de ciabatta op een rooster in ca. 6 minuten af.
- Maak in een slakom een vinaigrette van de rode of witte wijnazijn, (Dijon) mosterd, olijfolie extra vierge, peper en zout. Snij de rood- en/of witlof in ringen en voeg toe. Meng vlak voor het aan tafel gaan de babyleaf sla er voorzichtig door.
- Maak een sausje voor de BLT. Meng de (grove) mosterd met de mayonaise en zwarte peper.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de plantaardige bacon op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin en knapperig. Snij de tomaat in plakjes.
- Snij de afgebakken ciabatta’s open, besmeer met de mosterd-mayonaise en beleg met wat sla, de plantaardige bacon, plakjes tomaat, de ingelegde venkel en rasp er naar smaak wat kaas overheen
- Serveer met de aardappelen en de overgebleven mosterd-mayonaise.
- NB: Let op: Je hebt de kaas deze week ook nog voor een ander gerecht nodig!