Ciabatta met ganzenpastrami van Wild van Wild, ingelegde venkel, aardappeltjes, en een salade van babyleaf en witlof
Wild
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 240 gram ganzenpastrami
- 1 stuks venkel
- 600 gram aardappelen Frieslander
- 4 stuks ciabatta
- 2 stuks witlof
- 0.5 zakje babyleaf sla
In Huis
- 3 el witte wijn azijn
- 3 el water
- 1 el suiker
- olie om te bakken
- 1 el rode of witte wijnazijn
- 1 tl (Dijon) mosterd
- 2 el olijfolie extra vierge
- 2 el (grove) mosterd
- 4 el mayonaise
Recept stappen
- Haal de ganzenpastrami alvast uit de koeling en leg in een kom met warm water, zodat deze op kamertemperatuur komt. Dat komt de smaak ten goede.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Maak de ingelegde venkel. Meng in een ruime kom de witte wijnazijn, het water en de suiker tot de suiker is opgelost. Verwijder het loof en de onderkant van de venkel. Snij in hele dunne reepjes en schep goed door de azijn. Laat staan tot gebruik.
- Was de aardappelen en snij in partjes. Meng de aardappelen met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de oven en zet een wekker op 15-20 minuten. Draai de oven dan naar 180 graden en bak de ciabatta op een rooster in ca. 6 minuten af.
- Maak een vinaigrette van de rode- of witte wijnazijn, (Dijon) mosterd, olijfolie extra vierge, peper en zout. Snij de witlof in ringen en voeg toe. Meng vlak voor het aan tafel gaan de babyleaf sla er voorzichtig door.
- Maak een sausje voor bij de pastrami. Meng de (grove) mosterd met de mayonaise en zwarte peper.
- Pak een groot en scherp (!) mes en snij de pastrami in zo dun mogelijke plakjes.
- Snij de afgebakken ciabatta’s open, besmeer met de mosterd-mayonaise en beleg met wat sla, de pastrami en de ingelegde venkel.
- Serveer met de aardappelen en de overgebleven mosterd-mayonaise.