Ciabatta met ganzenpastrami van Wild van Wild, ingelegde venkel, aardappeltjes en een salade van babyleaf, koolrabi en roodlof
Wild
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks venkel
- 2 stuks koolrabi
- 600 gram Nicola aardappelen
- 4 stuks ciabatta
- 2 stuks roodlof
- 50 gram babyleaf sla
- 2 el yoghurt
- 240 gram pastrami gans
- 50 gram overjarige kaas
In Huis
- 6 el (witte wijn) azijn
- 6 el water
- 2 el suiker
- olie om te bakken
- 1 el rode of witte wijnazijn
- 2 tl (Dijon) mosterd
- 3 el olijfolie extra vierge
- 2 el (grove) mosterd
- 4 el mayonaise
Recept stappen
- Haal de pastrami vast uit de koeling om te chambreren. Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Maak de ingelegde venkel. Let op! Je maakt ingelegde venkel zowel voor bij dit gerecht, als bij de dahl. Zet een steelpannetje op met de witte wijnazijn, het water en de suiker en warm zachtjes op. Verwijder intussen het loof, de onderkant en het hart van de venkel. Snij in hele dunne reepjes. Draai het vuur uit als de suiker is opgelost en voeg de venkel toe. Laat staan tot gebruik.
- Schil de koolrabi en snij in vieren of achten. Snij de helft in dunne plakjes voor in de sla, en de andere helft in wedges voor in de oven. Was de aardappels en snij in wedges.
- Meng de aardappels en koolrabi met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet een wekker op 15-20 minuten. Draai de oven dan naar 180 graden en bak de ciabatta op een rooster in ca. 6 minuten af.
- Maak een vinaigrette van de rode of witte wijnazijn, (Dijon) mosterd, olijfolie extra vierge, peper en zout. Doe de dunne plakjes koolrabi erin. Snij de roodlof in ringen en voeg toe. Meng vlak voor het aan tafel gaan de babyleaf sla er voorzichtig door.
- Maak een sausje voor de pastrami: meng de (grove) mosterd met de mayonaise, de yoghurt en wat peper.
- Pak je grootste en scherpste mes en snij de pastrami in zo dun mogelijke plakjes.
- Snij de afgebakken ciabatta’s open, besmeer met de mosterd-mayonaise en beleg met wat sla, de pastrami, ingelegde venkel (bewaar de rest voor de dahl) en rasp er de kaas overheen.
- Serveer de salade en de aardappels met de rest van de mosterd-mayonaise erbij.