Chocolade-karnemelk taart met chocolade creme en frambozen
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
![Maaltijdbox gevuld met seizoensgebonden producten](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/recipes/De_Krat_20180830-Vegetarisch-Krat-01.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=40&w=960&s=1c6aa5d7062da1c508328926ed371895)
Ingrediënten
In de box
- 3 stuk(s) Eieren
- 180 ml Karnemelk
- 250 g Frambozen
In Huis
- 375 ml Water
- 190 g Boter
- 50 g Cacaopoeder
- 450 g Bloem
- 2 tl Bakpoeder
- 660 g Kristalsuiker
- 2 tl Vanille extract
- VOOR DE CREME
- 100 g Boter
- 500 g Roomkaas
- 350 g Poedersuiker
- 50 g Cacaopoeder
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Bekleed 2 springvormen van 20 cm doorsnede met bakpapier.
- Doe water en boter in een pannetje en verwarm. Meng met de suiker.
- Zeef er de cacao, de bloem en bakpoeder boven en meng met de mixer tot een beslag.
- Voeg de eieren, karnemelk en vanille toe en mix weer. Verdeel over de springvormen en bak ca. 70 min. in de oven.
- Laat 10 min afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat helemaal afkoelen op een bakrekje.
- Maak de crème door boter en roomkaas goed te mengen met de mixer. Meng er dan de poedersuiker en gezeefd cacaopoeder door. Neem 150 g van de frambozen en schep door de crème. Kneus de frambozen al doende een beetje.
- Snijd de taarten horizontaal doormidden en smeer iedere laag in met de crème. Stapel ze op en verdeel de rest van de frambozen op de toplaag.
- <br>LET OP: dit wordt een taart voor 10 personen.