Chipolata met tomatenbulgur, geroosterde groenten en kappertjesdressing
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks witte ui
- 4 stengel bleekselderij
- 300 gram knolselderij
- 300 gram oranje bataat
- 300 gram peen
- 1 blikje tomatenpuree
- 200 gram bulgur
- 8 stuks chipolataworstjes
- 10 gram peterselie
- 1 stuks rode peper
- 6 el kappertjes
In Huis
- olie om te bakken
- 400 ml kokend water
- 1 teentje knoflook
- 2 tl komijnpoeder
- 6 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snipper de ui, fruit in wat olie in een soeppannetje met dikke bodem. Bestrooi met wat zout. Snij de helft(!) van de bleekselderij in dunne halve maantjes. Voeg bij de ui en bak rustig verder.
- Schil en snij de knolselderij, bataat en peen in Vlaamse friet formaat. Snij de rest van de bleekselderij in de lengte doormidden en dan in staafjes van ca. 10 cm. Hussel in een grote mengkom met olie, zout en peper. Verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven.
- Zet de waterkoker aan voor de bulgur.
- Hak de knoflook fijn en voeg bij de ui en bleekselderij. Maak een ruimte vrij in het midden van de pan en bak daar de tomatenpuree een minuutje om te ontzuren. Voeg de komijnpoeder en de bulgur toe. Schenk het kokende water erbij, breng weer aan de kook, draai het vuur uit en laat ca. 10 minuten wellen met het deksel op de pan. Zet na 10 minuten wellen indien nodig het vuur van de bulgur nog even zachtjes aan om evt. overtollig vocht te laten verdampen. Roer los met een vork en besprenkel met wat olijfolie.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de worstjes rondom bruin en gaar in ca. 6 minuten.
- Hak de peterselie fijn. Snij de rode peper in stukjes (laat de zaadlijsten zitten als je van pittig houdt). Meng met de kappertjes en olijfolie extra vierge.
- Serveer de bulgur met de ovengroenten, de worstjes en de kappertjesdressing.